FAIR TRADE

FAIR TRADE

Fairtrade Mærket er en international mærkningsordning for bæredygtig handel. Mærket findes blandt andet på kaffe, te og bomuldsprodukter 

Fairtrade er ikke en økologimærkning, men bønderne opfordres til at dyrke økologiske afgrøder, og derfor er også flere produkter både Fairtrade og lavet af økologisk dyrkede råvarer.

Visionen er at forbedre levevilkårene og sætte en langsigtet, positiv udvikling i gang for nogle af verdens fattigste bønder og lokalarbejdere ved at sikre dem en fair pris for deres varer, bedre arbejdsforhold og bedre markedsadgang.

Den internationale fællesorganisation, Fairtrade International (FLO), står bag kriterierne, der udvikles i samarbejde med blandt andre bønder, producenter, virksomheder og eksterne eksperter.

Kontrollen med bønderne og plantagerne foretages én gang om året af den uafhængige kontrolvirksomhed FLO-CERT.

For at et stykke tøj kan blive mærket med Fairtrade logo, skal hele leverandørkæden være certificeret, dvs. fra bonden hvor bomulden bliver dyrket over spinding, strikning/vævning, farvning/printning, syning og til sidste led som er importøren (det danske brand).

Den økonomiske støtte bliver kanaliseret ud til bønderne, og det er også her, de fleste krav stilles.

Til resten af leverandørkæden stillers der krav om, at der arbejdes med at overholde minimumskrav på sociale forhold såsom, børnearbejde, arbejdstids, løn, arbejdsmiljø og sikring mod diskrimination.

En del af formålet med at alle led skal certificeres, er at opnå en sporbarhed og sikre en mere synlig og gennemskuelig leverandørkæde.

Vores producent er FAIR TRADE certificeret med FLO-CERT til bomuldsprodukter.

Mere information om Fairtrade